Història de la cuina catalana i occitana. Volum 6
L'aviram · El Conill · La caça
Vicent Marqués
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest sisè volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes d’aviram, de conill i de caça. Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt
important», Colman Andrews
Fitxa tècnica:
Títol: Història de la cuina catalana i occitana
Subtítol: L'aviram · El conill · La caça
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
ISBN: 9788412730821
Pàgines: 904
Enquadernació amb tapa dura
PVP: 35 € Compra'l ara
Edició: 1 d'octubre de 2023
Llegiu-ne un fragment
També us poden interessar:
Volum 1, 2, 3, 4 i 5
Aquest llibre ha rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya
Premsa:
Joan Thomàs a Lo Jornalet
Vicent Sanchís a Va de gust
Oriol Lapeira Portús escriu aquest article a La Mira
Mireia Rourera al Punt avui
Pep Vila a la Revista de Girona
Sal·lus Herrero a País Valencià segle XXI
Manuel Lillo i Usechi al Diari la Veu
Joan Thomàs a Lo Diari
Toni Mollà a Levante