Història de la cuina catalana i occitana. Volum 5

El bacallà · La carn · Els menuts

Vicent Marqués
9788412574708 04 nLes cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest cinquè volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de bacallà, de carn i de menuts. Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.


«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards

Fitxa tècnica:

Títol: Història de la cuina catalana i occitana

Subtítol: El bacallà · La carn · Els menuts

Autor: Vicent Marqués

Il·lustracions: Montse Mayol

ISBN: 9788412574708

Pàgines: 912

Enquadernació amb tapa dura

PVP: 35 € Compra'l ara

Edició: 15 d'octubre de 2022

Llegiu-ne un fragment

També us poden interessar:

Volum 1, 2, 3 i 4

Premsa:

Ignasi Riera al PuntAvui

Entrevista d'Esperança Camps Barber amb fotos de Prats i Camps a Vilaweb

Entrevista a Vicent Marqués al blog Vadegust

ToniMollà al Diari Levante

Article de Mirelha Braç a la Semaine de Mirervoise

Article aparegut a Le petit Journal de l'Aude

Article al Jornalet

Entrevista a A Punt Ràdio a partir del minut 55

Article a Lo diari

Rafael Roca a la revista Saó

Sal·lus Herrero al Diari La Veu

Article a Aude Mag. Le journal de l'Aude et des l'Audois.

Montse Serra recomana la Història de la cuina a Vilaweb

Sal·lus Herrero a País Valencià Segle XXI

Volem agrair especialment la col·laboració d'Òmnium Cultural del Baix Empordà en l'edició d'aquest llibre Omnium Logo Foto

Aquest llibre ha rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya logo generalitat de Catalunya