Història de la cuina catalana i occitana. Volum 5
El bacallà · La carn · Els menuts
Vicent Marqués
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest cinquè volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de bacallà, de carn i de menuts. Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards
Fitxa tècnica:
Títol: Història de la cuina catalana i occitana
Subtítol: El bacallà · La carn · Els menuts
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
ISBN: 9788412574708
Pàgines: 912
Enquadernació amb tapa dura
PVP: 35 € Compra'l ara
Edició: 15 d'octubre de 2022
Llegiu-ne un fragment
També us poden interessar:
Premsa:
Presentació a la Casa de Cultura de Girona amb Pep Palau
Ignasi Riera al PuntAvui
Entrevista d'Esperança Camps Barber amb fotos de Prats i Camps a Vilaweb
Entrevista a Vicent Marqués al blog Vadegust
ToniMollà al Diari Levante
Article de Mirelha Braç a la Semaine de Mirervoise
Article aparegut a Le petit Journal de l'Aude
Article al Jornalet
Entrevista a A Punt Ràdio a partir del minut 55
Article a Lo diari
Rafael Roca a la revista Saó
Sal·lus Herrero al Diari La Veu
Article a Aude Mag. Le journal de l'Aude et des l'Audois.
Montse Serra recomana la Història de la cuina a Vilaweb
Sal·lus Herrero a País Valencià Segle XXI
Article de Mirelha Braç a Occitania-Volem viure al País núm. 235
Joan Garí al Diari La Veu del País Valencià
Sal·lus Herrero a País Valencià segle XXI
Sebastià Bennasar el recomana a vilaweb
Volem agrair especialment la col·laboració d'Òmnium Cultural del Baix Empordà en l'edició d'aquest llibre
Aquest llibre ha rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya