9788494748486 04 nHistòria de la cuina catalana i occitana.
Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes

Vicent Marqués

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina.
En aquest volum ens ofereix 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes que ens expliquen, no només com els hem de cuinar, sinó el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i dels Països Occitans.

Colman Andrews: "Aquest és un llibre molt important i el començament d'una sèrie molt important. This is a very important book and the beginning of a very important series. (I hope it will one day be available in English or at least Spanish.)"

"Això és una obra d'art", Ferran Adrià a la presentació del llibre a Barcelona.
Jaume Subirós, "la Bíblia de la cuina" a la presentació al Motel Empordà, Figueres.


Fitxa tècnica:
Títol: Història de la cuina catalana i occitana.
Subtítol:
Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Isbn: 9788494748486
Pàgines: 918
Enquadernació amb tapa dura
PVP: 39 € Si hi esteu interessats Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Edició: 15 d'octubre de 2018
Feu-ne un tast.
Si et vols subscriure a la col·lecció, aquí tens la butlleta per fer-ho.

Premsa:
Al Rebost de la Revista Cuina
Manuel Cuyàs al Punt avui
Sal·lus Herrero i Gomar al Levante
Xavier Graset entrevista Vicent Marqués al Més324
Montserrat Serra a Vilaweb
Vicent Marqués al Submarí de Ràdio Terrassa
Història de la cuina a La Vanguardia
Conversa amb Vicent Marqués al CAOC
Sal·lus Herrero a País Valencià segle XXI
Joan Garí al Diari La Veu
Vicent Marqués a Tiramilles a la Cope
E.V al Punt Avui
Toni Mollà a la Vanguàrdia.
Ramón Moreno a la República
Article a València City
Article a Tornaveu
Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval, a Un restaurant caníbal a Berlín
La Història de la cuina a BTV
Un lector del Jornalet
A la revista Tornaveu
Al bloc decuina
Entrevista a Ràdio Vilablareix
Vicent Marqués al programa Un restaurant caníbal a Berlín (minut 18).
Dos articles de Sal·lus Herrero a País Valencià s. XXI La nostra cuina Pensar el menjar i la cuina
Josep Cuní entrevista Vicent Marqués a la Ser. Aquí, amb Josep Cuní
Entrevista de Miquel Torn al PuntAvui

DSC 0061Vicent Marqués i Carbonell va néixer el 1950 en una alqueria de l’horta de València, al davant d’una séquia d’aigües netes i remoroses que regaven una terra que podríem qualificar d’ubèrrima, plantada amb tota mena d’hortalisses, unes verdures que, aleshores, encara es conreaven sense gaires productes químics. En Marqués no pogué anar a la universitat i va treballar en diversos oficis, inclòs el de pagès, fins que es va convertir en cuiner, professió a la que es va dedicar fins a la seva jubilació. Però també li agradava escriure i es dedicava a fer narrativa i llibres de cuina, concretament d’història de la cuina catalana i occitana. Fa quaranta anys que va començar una recerca de dades per tal de fer una història de la cuina catalana i occitana que serà, si mai l’arriba a acabar, bastant gruixuda. El 1990 va rebre el premi Ciutat de València amb la novel·la Nit de Foc, i el 2006 va publicar-ne una altra: Un quilo de coca. També ha publicat una quinzena de llibres de cuina i ha col·laborat en El Temps i l’Avui, entre altres publicacions. Escriu de manera habitual en el Jornalet.

Volum 1, 2, 3,  4 i 5


Volum 2 Octubre 2019    

Les olles · Les verdures

Volum 3 Octubre 2020 

El llegum · L'arròs · La pasta

Programa complet de l'obra. Volums en preparació:

Volum 4 Octubre 2021   

El peix · El marisc · Els cefalòpodes

Volum 5 Octubre 2022 

El bacallà · La carn · Els menuts

Volum 6 Octubre 2023   

Aviram · Conill · Caça 

Volum 7 Octubre 2024

Guisats · Ous i truites

Volum 8 Octubre 2025 

Els bolets · Mandonguilles i croquetes · Caragols i granotes · Fetge gras · Pa i companatge · Coques i panades

Volum 9 Octubre 2026

Les postres · Els confits · Les coques dolces · Els pastissos

Volum 10 Octubre 2027 

El rebost · Els embotits · Els formatges · Orxates i gelats · Els vins · Els licors