Història de la cuina catalana i occitana. Volum 2
Història de la cuina catalana i occitana.
Les olles · Les verdures
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest segon volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes d’olles i de verdures que ens expliquen, no només com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
Fitxa tècnica:
Autor: Vicent Marqués
Subtítol:
Les olles · Les verdures
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Isbn: 9788494928178
Pàgines: 920
Enquadernació amb tapa dura
PVP: 30 € Compra'l ara
Edició: 15 d'octubre de 2019
Feu-ne un tast.
Aquest llibre ha rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya.
Si et vols subscriure a la col·lecció, aquí tens la butlleta per fer-ho.
També et pot interessar el Volum 1 dedicat a: Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes i el Volum 3: Els llegums · L'arròs · La pasta, el Volum 4 i el volum 5
Premsa:
El segon volum al Jornalet
Sal·lus Herrero a País Valencià Segle XXI
Eva Vàzquez al Punt Avui
A Vilaweb
Sal·lus Herrero a Levante
Sal·lus Herrero al Diari la Veu
Toni Mollà al Diari Levante
Sal·lus Herrero a País Valencià Segle XXI
Eva Vàzquez al Punt Avui
A Vilaweb
Sal·lus Herrero a Levante
Sal·lus Herrero al Diari la Veu
Toni Mollà al Diari Levante
A la Vanguardia
A la República
Al diari La Mañana
Silvan Chavaud a Lo Diari
Joan Thomàs a Lo Diari
The best of the world dels Gourmand world Cookbook Awards llibres d'història de la cuina 2019
The best of the world dels Gourmand world Cookbook Awards llibres d'història de la cuina 2019