Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3
Els llegums · L'arròs · La pasta
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest tercer volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de llegums, d’arròs i de pasta. Marqués no només ens explica com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània. Un dels volums centrals d’aquesta col·lecció
«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum de la Història de la cuina ha merescut el premi Best of the World dels Gourmand World Cookbook Awards
Fitxa tècnica:
Títol: Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3
Subtítol: Els llegums · L'arròs · La pasta
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Pàgines: 900
PVP: 30 € Compra'l ara
Col·lecció: Història de la cuina
Format: 240 x 170 mm. Enquadernació amb tapa dura
Data d'edició: Octubre de 2020
Isbn: 978-841215-69-8-0
Llegiu-ne un fragment
Premsa
Article a Lo Jornalet
Narcís Comadira al Diari Ara
Toni Massanés a la revista Cuina
A la revista Tornaveu
Laurenc Revèst i Manèl Zabala entrevisten Vicent Marqués a Lo Jornalet
Mònica Socias entrevista Vicent Marqués al Calaix d'Ona La Torre
Entrevista a Ràdio Rosselló
Toni Mollà a Levante
Sal·lus Herrero i Gomar a País Valencià Segle XXI
Óscar Gómez entrevista Vicent Marqués a De Cuina
Manel Zabala a Núvol
Lluís Marmi, de la Tradillibreria, al programa Mans
Sal·lus Herrero a País Valencià Segle XXI
Si et vols subscriure a la col·lecció, aquí tens la butlleta per fer-ho.
També et poden interessar els Volums 1, 2, 3 4 i 5
L'edició d'aquest llibre ha rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya