De Sidillà se’n pressuposen moltes coses, tot i que no se’n sap gaire res. Va ser un poblat a l’alta edat mitjana, les arenes del Ter el colgaven periòdicament, homes i dones van haver d’anar-se’n. Vuit-cents anys més tard, només n’és visible la ruïna de l’església de Sant Romà. S’hi arriba amb paciència, esforç, coneixement del país i una mica de sort. La tapen els pins, l’arena la colga; cada any, a finals de primavera, la flaire del romaní s’hi torna a sentir, entre mosquits, grills i cigales que també tornen. De Sidillà (o Cidillà) la gent de Foixà en diu Sant Romans de les Arenes. Però no ho sentireu dir a tothom. Només als que ho saben.

Edicions Sidillà neix a finals del 2010 després que les persones que en formen part i l’han fundada, Xavier Cortadellas i Judit Pujadó hàgim fet durant anys de novel·listes, de periodistes de publicacions diàries o periòdiques, i hàgim estat sobretot lectors. Durant aquests anys, també hem corregit, hem escrit critiques, llibres d’història, hem treballat en fotografia i hem editat revistes, quaderns i llibrets. Sovint amb altra gent i sempre sota l’empara d’altres editorials o d’altres grups.

Comencem amb il·lusió i experiència, sabent que les editorials petites han fet un gran paper en el món dels llibres i de la nostra cultura. Volem que el continuïn fent. Tenim la voluntat de ser una editorial catalana independent i de qualitat, oberta al món i moderna, al servei dels lectors, dels escriptors i del país i de la literatura. Les nostres col·leccions s’aniran estructurant al voltant d’uns grans temes:

  • Col·lecció l'illa Roja de narrativa
  • Col·lecció la Talaia de divulgació etnològica.
  • Col·lecció la Talaia Clàssics de divulgació etnològica d'autors clàssics.
  • Col·lecció QuèViures, gastronomia i etnologia.
  • Col·lecció el Trebinell, llibres il·lustrats per a la mainada
  • Col·lecció Busca-raons de divulgació científica i social
Distribueix els nostres llibres Xarxa de llibres: 93 209 69 41. Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Si esteu interessats en algun dels nostres llibres ens podeu escriure o trucar i us el farem arribar.
Edicions Sidillà és soci protector d'Amics de la Bressola
Pengem alguns actes i altre material al nostre canal de youtube
 
Magda Gregori entrevista Judit Pujadó a la Mira.
 
Catàleg 2021 Edicions Sidillà, 10 anys fent llibres de prop per anar lluny
 
Primera aparició a TV3 15/04/2011
 
Visitem Sidillà amb el programa Ànima. Juliol del 2012.
 
Edicions Sidillà fa 10 anys a TV3 el 27/2/2021
 
Animació de Talia Granato celebrant els 10 anys 
Montse Serra ens entrevista a Vilaweb 
Pilar Argudo ens felicita al seu bloc