Història de la cuina catalana i occitana.
Volum IV El Peix · El marisc · Els cefalòpodes
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar
la història d’aquesta cuina. En aquest quart volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de peix, de marisc i de cefalòpodes (sípies, calamars i pops). Marqués no només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum, dedicat a les olles i les verdures, va merèixer el premi
Best of the World als Gourmand World Cookbook Awards
Fitxa tècnica:
Títol: Història de la cuina catalana i occitana. Volum 4
Subtítol: El Peix · El marisc · Els cefalòpodes
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Pàgines: 896
PVP: 30 € Compra'l ara
Col·lecció: Història de la cuina
Format: 240 x 170 mm. Enquadernació amb tapa dura
Data d'edició: Octubre de 2021
Isbn: 9788412224085
Llegiu-ne un fragment
També us poden interessar els volums 1, 2, 3 i 5
Premsa:
Mirelha Braç a Occitania
Article a publicat a la Semaine du Minervois
Sal·lus Herrero a País Valencià segle XXI
Ressenya al Petit Journal de l'Aude
Toni Mollà a La Vanguardia
Al Jornalet
Emili Piera a Levante
Sal·lus Herrero al Diari La Veu
Rafael Roca al diari Levante
Llorenç Roviras a Menja't Andorra
Joan Thomàs a Lo Diari
Sal·lus Herrero a PaísValencià Segle XXI