Els pobles perduts. 30 indrets oblidats de Catalunya

Un poble perdut és una pregunta oberta. Edificis ensorrats, esglésies abandonades, escales que no porten a enlloc... Com a qualsevol altre país, a Catalunya tenim també pobles perduts, molts d’ells oblidats.

10 escriptors han recollit la mepobles perdutspetitamòria, les llegendes i els paisatges de 30 d’aquests pobles: Perellós, a la Catalunya    del Nord; Faió, Finestres i Iscles, a la Franja; el Camp de la Bota a Sant Adrià de Besòs; Fitor, Sant Cebrià dels Alls, Molinàs, Talaixà i Querós a Girona; Sallent, Valldarques i Puigcercós, al Pirineu; Santa Eugènia de Relat i Peguera a la Catalunya Central; Conill, Puimanyons, Rúbies, Solduga, Tragó i Blancafort de Noguera a Lleida; el Fonoll, Marmellar, la Mussara i Selmella a Tarragona i Corbera d’Ebre, Pinyeres i Algars a les terres de l’Ebre. També han anat a Barcelona, a l’antiga parròquia de Sant Genís dels Agudells, i a la Ciutat del Born que, a més de ser un lloc perdut, és un lloc que va perdre.

Els Pobles perduts cerca respostes i manté el record. Ofereix una guia humana sobre una gent que va haver d’aprendre a viure lluny d’on va néixer.


Xavier Cortadellas i Judit Pujadó (coordinadors)

Autors:

Marta Alòs, Andratx Badia, Xavier Cortadellas, Marcel Fité, Xavier Lloveras, Miquel Martín, Isabel Olesti, Judit Pujadó, Joan Todó i Jordi Vilalta.


Il·lustracions:

Llenas Llensa

ISBN: 978-84-938743-0-8

Pàgines: 308

PVP: 20 €  Exhaurit

e-book 11'99 € Comprar

Primera edició: Febrer de 2012

Quarta edició: Març de 2015

Feu-ne un tastet

Premsa:

A Sidillà amb el programa Ànima. Minut 36:25

Mercè Miralles a Presència

Eva Vázquez a El Punt Avui

Jaume Fabre a la Vanguardia

Josep Pujol a la Revista de Girona

Els pobles perduts al diari el Segre
A Catalunya ràdio

Mònica Socies entrevista Judit Pujadó a Ona La Torre

També us pot inetressar:

Els pobles perduts del Pirineu català i aranès

Els pobles oblidats