coberta Els pobles oblidatsEls pobles oblidats. Una vall i 29 viles abandonades de Catalunya.

L’any 2012 vam publicar Els pobles perduts amb la intenció de recuperar la memòria de 30 indrets deshabitats que formen part del nostre llegat col·lectiu. Ara hi tornem amb les històries d’una vall i de 29 viles.
Hem escrit Els pobles oblidats entre 19 autors d’arreu de Catalunya. Parlem de Vidabona i Saltor, Canals de Cerdanya, Cerneres, Solanell, Montant de Tost, Sant Romà de Tavernoles, Àrreu i Dorve, als Pirineus. Herba-savina, Orrit, Raons i Oroners, a Lleida. Sant Joan de Toran i la seva vall, a la Val d’Aran. Els Metges, Briolf i Sant Marçal de Quarantella, a Girona. Salselles, el Putxot, Santa Margarida de Cabagès, a la Catalunya Central. Sant Marçal del Montseny, Jafre i el carrer del Xipreret, de l’Hospitalet de Llobregat, a Barcelona. Montargull, la Bartra, Esblada, Fontscaldetes, Gallicant i Fatxes, a Tarragona. I lo Mas del Llaurador, al Matarranya.
Els pobles oblidats convida a conèixer el país i a caminar-hi. Obre la porta a la nostra història i a la història d’unes persones que van haver d’aprendre a viure lluny d’on van néixer.Fitxa:

Títol: Els pobles oblidats. Una vall i 29 viles abandonades de Catalunya.

Autors: Marta Alòs, Claudi Aventín-Boya, Andratx Badia, Carles Barrull, Aitor Carrera, Joan Carreres, Xavier Cortadellas, Manel Figuera, Marcel Fité, Oriol Margalef, Miquel Martín, Cristina Masvidal, Marta Momblant, Isabel Olesti, Joan Pinyol, Judit Pujadó, Adrià Pujol, Montserrat Rumbau i Pau Urgell.
Il·lustracions: Llenas Llensa
Col·lecció: La Talaia, núm. 5

Data d'edició: març 2014
Pàgines: 360
Isbn: 978-84-938743-9-1
PVP: 20 € - Comprar -
Exhaurit

Disponible en e-book. 11,99 € Comprar
Feu-ne un tastet

Els pobles oblidats a Catalunya Informació. En parla l'Adolf Beltran

Els pobles oblidats per Jordi Camps al Punt Avui

Anna Mora al Diari La Mañana

Setmana el Ripollès

Josep Pujol Coll a la Revista de Girona.

Marcel Fité a Llengua Nacional.

També us pot interessar:

Els pobles perduts

Els pobles perduts del Pirineu català i aranès