gastronomiacaminsMés de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes

Marisa Benavente i Pilar Herrera

Ja fa anys que la Marisa Benavente i la Pilar Herrera es dediquen a l’etnobotànica. Formen part del grup de recerca FloraCatalana. Sempre que poden surten a buscar plantes, baies i fruites boscanes que, antigament, havien format part de l’alimentació tradicional i que, avui dia, són pràcticament oblidades. A partir de les setanta plantes més habituals al nostre país ens proposen més de cent receptes per tornar-les a incorporar a la nostra cuina. Bunyols de malva, cruixents de borratja, torradetes d’avet, xips d’heura de terra, lasanya de bolets i ortigues, trinxant de patata i blets o crema de reina dels prats són algunes de les propostes que fan. A més a més, en aquest llibre trobareu tota la informació sobre com i quant recol·lectar cada planta i sobre les propietats que aporten a la nostra alimentació.   

índex
 Fitxa tècnica:

Títol: La gastronomia dels camins

Subtítol: Més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes

Autores: Marisa Benavente i Pilar Herrera

Pròleg: Xavier Uriarte

Col·lecció: QuèViures, 4

Pàgines: 268

Mides: 200 x 200 mm

Primera edició maig del 2017
Segona edició maig del 2019

PVP: 20 € Exhaurit

Isbn: 978-84945041-7-4

Què hi trobareu? Marisa Benavente us ho explica en un minut

Premi Gourmand al millor llibre de cuina mediterrània en català 2017

Feu-ne un tastet.

Marisa PilarTant la Marisa com la Pilar es van interessar des de molt joves per la natura, per les plantes i per les seves aplicacions. Es van iniciar en la vessant terapèutica, i després van començar a investigar les diferents aplicacions de l’etnobotànica: tints vegetals, cistelleria, neteja ecològica, cosmètica natural i, especialment, l’alimentació silvestre.
Fa vint-i-cinc anys que es varen conèixer. Aquesta coneixença va canviar les seves vides, es van anar engrescant mútuament i van anar generant projectes, mentre anaven adqurint una bona formació botànica i anaven fent  tot un seguit de viatges —sobretot a França— per tal d’ampliar coneixements a partir de tallers, sortides guiades, exposicions, xerrades, cursos, etc. Actualment, a través de Flora catalana, Remeiers i remeieres de Girona i altres entitats, organitzen activitats per compartir els seus coneixements.
Viatjant sempre en una furgoneta han pogut experimentar la  gastronomia dels camins amb tot d’herbes silvestres que collien sobre la marxa i amb les quals feien els plats que han estat la llavor del llibre que ara teniu a les vostres mans.


Montse Serra a Vilaweb
Entrevista de Jordi Grau a La ciutat dels llibres a TV Girona
Les flors, potència gastronòmica, a l'Ara