Catalunya bull portadaEl llibre de les sopes, els ranxos i les escudelles populars.
De Judit Pujadó.
Pròleg de Pep Salsetes.

A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al carrer per cuinar una escudella que després menjaran veïns i passavolants. Molts ho fan per Carnestoltes seguint una tradició que diu que abans, en temps reculats, els senyors feudals convidaven vassalls i pobres a un àpat untuós a les envistes de la Quaresma. D’altres ho fan per Nadal, per alimentar fires. També se’n fan en algunes romeries o festes populars. Tots saben que cada escudella que fan contribueix a fer poble. Molts reivindiquen que aquesta festa gastronòmica popular sigui reconeguda oficialment.
Per fer aquest llibre hem parlat amb gent de tot el país i hem constatat que Catalunya bull. Ens han explicat com, quan i per què ens agrada tant l’escudella i ens agrada també tant menjar-la en bona companyia. Tots ells ens han deixat, a més, les receptes que fan cada any, perquè no es perdin i per si les volem fer a casa. Per primer cop deixem testimoni d’una tradició popular que fa sortir al carrer unes 100.000 persones.


50 tradicions, 50 pobles, 50 receptes...

Fitxa tècnica:

Títol: Catalunya bull. El llibre de les sopes, els ranxos i les escudelles populars.

Autora: Judit Pujadó

Pròleg: Pep Salsetes

Mides: 200 x 200 mm

Data d'edició: octubre de 2016

Pàgines: 286

ISBN: 978-84-945041-2-9

PVP: 20 € Compra'l ara

Feu-ne un tastet
Booktrailer

Xavier Castillón al Punt Avui

Entrevista a TV Girona gràcies a en Jordi Grau.

Alfons Petit al Diari de Girona.

Judit Pujadó al Tria 33 amb Pau Benavent.

A la Revista del Baix Empordà.

Jordi Cervera al seu blog

JuditJudit Pujadó i Puigdomènech (Barcelona, 1968) és llicenciada en Història per la UB. Ha publicat diversos llibres sobre els refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil i el llibre 79 cases. Petita crònica de Gualta, un petit homenatge al poble on viu des del 2004. Va guanyar el premi Pere Quart amb Planeta ESO, escrit amb Empar Fernández.
Ha publicat les novel·les: Dones absents, El límit de Roche i Les edats perdudes (finalista del Premi Llibreter 2009). Ha escrit també llibres sobre cultura popular com Nit de Reis, les cavalcades a Barcelona. I obres periodístiques com Vint-icinc cementiris i dues tombes de les comarques gironines. Col·labora en diversos mitjans com el Diari de Girona, Descobrir Catalunya i la Revista de Girona.
El 2010 va fundar Edicions Sidillà amb Xavier Cortadellas. Ha col·laborat en alguns dels llibres que han editat, com Els pobles perduts i Els pobles oblidats.