Catalunya és terra d’embotits. La majoria els elaborem amb carn de porc, tot i que també en fem de senglar o de xai. Tradicionalment la matança del porc constituïa la festa més important que se celebrava als masos.
Elaboradors reconeguts d’embotits tradicionals ens expliquen tots els secrets de l’elaboració del fuet i de la llonganissa de Vic, de la llonganissa de la Cerdanya, del xolís del Pallars i del paltruc de l’Empordà. Hi trobareu, però moltes altres receptes, des dels embotits més coneguts com la baldana o el botifarró, passant per les diferents varietats de botifarra com ara la catalana, la de llengua, la d’ou, la de perol, els bulls o bisbes, fins a la sobrassada, la somalla, el pa de fetge, el paté, la baiona, el pernil o la girella i alguns que són a punt de perdre’s, com el sac d’ossos o els gossets.
Totes les receptes explicades pas a pas per poder elaborar a casa els millors embotits de la nostra tradició.
Amb 38 receptes d'embotit explicades pas a pas per fer a casa.
Títol: El llibre dels embotits
Autor: Gerard Buxeda
Fotografies: Judit Pujadó
Col·lecció: QuèViures, 2
ISBN: 978-84-942564-8-6
Data d'edició: gener de 2016
Pàgines: 224
Mides: 160 x 160
Preu: 15 € Compra'l ara
Feu-ne un tastet
Jordi Cervera al bloc de la CCRTV