llibre els jocs retrobatspetitaFins no fa pas gaire les criatures aprenien, s'entretenien i s'emocionaven amb jocs que venien de temps antics, jocs de sempre que adaptaven a les seves necessitats. Vuit escriptors han anat a buscar persones grans de tot el país. Persones que han mirat enrere i que han recordat la seva infància plena de jocs. Es jugava a aquests jocs als carrers de Catalunya fins a mitjans del segle XX. Els jocs retrobats aplega 33 cròniques que ens parlen d'infàncies de 33 comarques diferents i de prop de 200 jocs que voldríem que no s'oblidessin. Els reivindiquem en l'era dels jocs tecnològics, com a patrimoni col•lectiu que són i com una invitació al record i, per descomptat, a aquella alegria que ens convida a jugar.

Per fer aquest llibre hem comptat amb la col·laboració de diversos escriptors de tot Catalunya que han anat a buscar persones que havien jugat molt i que en mantenen viu el record.
La Marina Espasa ha anat a Barcelona, a Cornellà de Llobregat, a Premià de Mar, a Sabadell i a Samalús. En Marcel Fité ha anat a Puigcerdà, a Coll de Nargó, a Bóixols, a Lladorre, a Escunhau i al Pont de Suert. En Sebastià Roig ha anat a Olot, a Garriguella, a Perpinyà i a Palamós. En Jordi Lara, a Ripoll i a Vic. En Josep Pujol ha anat a Banyoles, a Girona i a Vilobí d'Onyar. L'Anna Punsoda, a Agramunt, a Concabella, a Lleida, al Tossal i a Mollerussa. En Jordi Llavina ha entrevistat persones de Reus, de Sant Quintí de Mediona, d'Igualada i de Vila-rodona. I en Joan Todó ens parla de la Sénia, de Prat de Comte, de Jesús i de la Palma d'Ebre. Finalment, en Xavier Cortadellas reporta jocs de la seva infantesa bisbalenca i del que ha rescatat de Diccionaris com l'Alcover-Moll i de llibres com el Costumari Català d'en Joan Amades. L'Albert Llenas ha recordat i reproduït els jocs que s'hi expliquen.
A tots ells i especialment a la gent que ha dedicat part del seu temps a rememorar-nos bocins de la seva infantesa, el nostre agraïment.


Fitxa:

Títol: Els jocs retrobats. 33 cròniques de la Catalunya juganera.
Autors: Marina Espasa, Marcel Fité, Jordi Lara, Jordi Llavina, Josep Pujol, Anna Punsoda, Sebastià Roig, Joan Todó i Xavier Cortadellas.
Col·lecció: La talaia, núm. 4
416 pàgines
PVP: 20 € - Compra'l ara
ISBN: 978-84-938743-5-3


Primera edició octubre 2013.

Segona edició maig 2014.

Feu-ne un tastet. Aquí hi trobareu el sumari i el pròleg.

Premsa:

Jordi Llavina al Punt Avui.

Jordi Llavina i Albert Jané a la Tribu de Catalunya Ràdio

Jordi Llavina a L'última Troballa

Jordi Camps al Punt Avui.

Sebastià Roig al Diari de Girona.

Jordi Grau entrevista Xavier Cortadellas a La ciutat dels llibres de Girona Televisió

Jordi Cervera escriu al seu bloc.

Roser Banyeres al Diari el Segre

Jordi Grau al Punt Avui

Martí Gironell al Matins de TV3

Anna Mora a La Mañana

Entrevista de David Marín a Xavier Cortadellas al Punt Avui

Antoni Dalmau al Punt Avui

Antoni Dalmau al diari Regió 7

A la Revista Caramella

Cati Casademont a Perspectiva escolar.