Llegendes del Mar CobertapetitaDe Miquel Martín amb il·lustracions de Llenas Llensa

Més enllà dels tòpics i del turisme, aquest llibre descobreix una altra Costa Brava 


Fa només un parell de generacions als pobles i viles de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou, la gent tenia una relació estreta amb el mar. Mariners, pescadors, sargidores, patrons de barca, mestres d’aixa i peixaters vivien de la seva riquesa. Al mar, l’estimaven i el temien. Del mar arribava la vida i també la mort, per això no ens ha d’estranyar que hagi generat tantes llegendes: sirenes, monstres, mariners perduts, tempestes inesperades, tresors amagats, pirates, contrabandistes i amors incondicionals entre molts altres regalims marins que travessen la nostra geografia i que miren també d’explicar-la. Miquel Martín ha anat pescant les llegendes de la memòria de la gent, de publicacions antigues. Algunes són molt conegudes, d’altres inèdites. Són l’altre tresor de la Costa Brava.


ISBN: 978-84-938743-3-9

384 pàgines

19 € - Compra'l ara

Primera edició: setembre del 2012

Cinquena edició febrer del 2021
Què hi trobareu? Miquel Martín us ho explica en un minut

Tenim a la vostra disposició guies didàctiques sobre aquest llibre per treballar amb alumnes d'últims cursos de Primària i de primers de Secundària. Si les voleu fer servir només ens les heu de demanar.


Feu-ne un tastet


També us pot interessar: Llegendes de nit i Quan els pobles no tenien nom
Llegendes del Mar 2
Miquel Martín i Serra

Ha publicat el recull de contes Hi ha amors que maten i les novel·les L’estratègia de la gallina (finalista del premi Ramon Llull), Cabells de Medusa i Dictadors de butxaca (premi Jaume Maspons). També ha publicat diversos relats en antologies i Converses amb en Xico Florian, conjuntament amb Pere Molina. Ha col·laborat a Els pobles perduts (Edicions Sidillà). Escriu habitualment a La Vanguardia, Diari de Girona i Revista de Girona, entre d’altres mitjans.
www.miquelmartin.cat

Premsa:

Xavi Ayén a la Vanguardia

Joaquim Roglan a la Vanguardia

Lluís Llort al Punt Avui

Llegendes de mar al Setmanari l'Alt Empordà

Eva Vázquez a Presència

Josep Pujol a la Revista de Girona

Joan Josep Isern a Vilaweb