portada cent focsEl poble dels Centfocs: llegendes de les Gavarres

De Xavier Cortadellas. Il·lustracions d’Albert LLenas

El millor llegat de la literatura oral transmesa per més de cent homes i dones de les Gavarres

En els últims dos mil o dos mil cinc-cents anys, a les Gavarres no hi havia viscut mai tan poca gent com avui. D’aquell món que es va esvaint en queden encara els records, algunes formes de vida i moltes llegendes. Però, abans fins i tot que voler preservar-ne la memòria, hem volgut parlar d’un fet viu del nostre temps, si bé més residual cada dia que passa. És al capdavall amb el temps com anem fent el nostre destí i com va arribant també el nostre futur. I allò que fem i que diguem i que recordem avui, amb sort, d’aquí a uns anys serà també llegenda.

ISBN: 978-84-938743-2-2

386 pp.

PVP: 19€ - Compra'l ara

Segona edició: setembre de 2012

Xavier Cortadellas us explica què trobareu al llibre

Disposem de guies didàctiques d'aquest llibre destinades als alumnes de darrers cursos de Primària i dels primers de secundària. Si les voleu fer servir només ens les heu de demanar.

Llegiu-ne un fragment

També us pot ineteressar: Enaigats. Relats de gent i d'aigua 

xcortadellas

Xavier Cortadellas i Gratacòs.

(La Bisbal d’Empordà, 1956). Ha publicat els reculls de relats Primer Senyal (Premi Recull, 1989) i Lleis binàries (Premi Marià Vayreda, 1997) el recull de llegendes El poble del Centfocs i la novel·la La Terra blanca. És articulista d’El Punt-Avui i crític literari de Presència i d’El Punt Avui. Ha dirigit la revista Gavarres i actualment dirigeix la Revista de Girona.

Una cançó, dues llegendes i un grapat d'indrets de les Gavarres:

 

Premsa:

Miquel Martín a la Vanguardia