albumguiapetitaL’any 1925 l’Ateneu Empordanès editava L’Àlbum guia de la Costa Brava, una de les primeres guies que es van publicar sobre el litoral de la regió de Girona. Per fer-lo havien convidat a col·laborar escriptors vinculats a cadascun dels pobles de la Costa Brava. Els de l’Ateneu, a més, il·lustraven l’Àlbum guia amb magnífiques fotografies i amb algunes pintures d’artistes destacats. Quasi un segle després hem volgut reeditar-lo. N’hem recuperat l’edició original i hi hem afegit textos d’autors contemporanis que, com els seus predecessors, estan relacionats amb cadascuna de les ciutats i de les viles de la Costa Brava. Ben entès, però. Hi hem afegit també el rerepaís.
L’Àlbum guia de la Costa Brava inclou la versió francesa, anglesa i espanyola dels textos actuals. No hem volgut perdre l’esperit d’aquells empordanesos que van voler ensenyar la seva terra al món.


English version

Version française

Versión española

Fitxa Tècnica:

Títol: La Costa Brava. Àlbum-guia. 1925

Col·lecció: La Talaia Clàssics, 4

Data d'edició: gener de 2017

Autors actuals:


Jaume Planes Perxach, Joan Domènech Moner, David Moré, Toni Sala, Albert Vilar, Jaume Ramot, Josepmiquel Servià, Adrià Pujol Cruells, Miquel Martín Serra, Xavier Cortadellas i Gratacòs, Miquel Bofill, Vicenç Pagès Jordà, Josep Tero, Rosa Font i Massot, Maria Crehuet, Àngel Burgas, Pere Vehí Contos, Isidre Corominas Zaragoza, Núria Esponellà, Tessa Calders i Artís, Arnald Plujà, Maria Mercè Roca, Sebastià Roig


DSC 0167 copiaPròleg: Marta Gallart i Alsina

Pàgines: 364

Mides: 20 x 20 cm

Fotografies d’època en BN i fotografies actuals en color.

ISBN: 978-84-945041-4-3

Preu: 25 € Compra'l araSèrie limitada tapa dura.
PVP: 35 € Exhaurit

Feu-ne un tastet: Pròleg actual, presentació 1925

Premsa:

Eva Vázquez a El Punt Avui

Alfons Petit. "Els primers promotors del turisme" al Diari de Girona.


Algunes fotografies del llibre:

IMGP7335
IMGP7365
IMGP7440
IMGP7491
IMGP7454