cobertazoologiaZoologia popular catalana es va editar el 1910 per primer i únic cop. Cels Gomis va treballar de valent en l’aplec de tot allò que li explicava la gent en relació als animals, tant els domèstics com els feréstecs. A més, en aquest llibre trobareu creences, dites, històries, llegendes, jocs, embarbussaments, aforismes, tradicions i altres mites sobre animals que s’explicaven a Catalunya ara fa un segle, quan la relació entre les persones i ells eren més estretes, sovint necessàries. És per això que aquest llibre conté prop de 2.000 frases i un aplec ingent de curiositats entorn dels 160 animals que hi apareixen.
Zoologia popular catalana és un tresor carregat de coneixements, d’intuïcions i de certeses. Gomis ens obre una porta per veure el país i la seva gent tal com era fa més de cent anys. Com érem, doncs, com ens vèiem i què en dèiem. Dels homes i de les bèsties. D’un món que era i que ja no és com el nostre. 
Cels Gomis i Mestre (1841-1915) va recórrer el país les dar-reres dècades del s. XIX. Va treballar com a enginyer en la construcció de carreteres, vies de tren i altres obres públiques. Va ser un republicà, federalista convençut i, més tard, anarquista, sense deixar de ser mai un catalanista actiu i compromès. Va participar de ple en la política convulsa de l’època i en fets com la Revolució de Setembre del 1868.
Compromès també amb la gent, aprofitava el temps per parlar-hi, sempre i arreu, perquè també va ser un dels primers folkloristes excursionistes del nostre país. Ens en queden els milers d’articles i el seguit de llibres que va publicar. Molts d’ells des del Centre Excursionista de Catalunya.

Fitxa Tècnica:
Títol: Zoologia popular catalana. Modismes, aforismes, creences, supersticions... que sobre els animals hi ha a Catalunya, amb gran nombre de confrontacions.
Autor: Cels Gomis i Mestre
Il·lustracions de David Granato
Pròleg d'Emili Samper Prunera
Col·lecció la Talaia clàssics, 1
Data publicació: juny de 2014
ISBN: 978-84-942564-0-0
Pàgines: 448
PVP: 19 € - Comprar

Jordi Nopca a l'Ara.
Anna Mora a la Mañana.
Dani Vivern a la Revista de Girona
David Bueno al Suplement cultural d'El Punt Avui.
Elisabet Alemany a Tantágora.
Judit Pujadó al Diari de Girona.
Cels Gomis, el folklorista oblidat al Telenotícies

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir un millor servei. Si acceptes és que hi estàs d'acord. Més informacióaccepto