Natures. 11 relats entre mars, muntanyes, camps i boscos

Autors: Miquel Aguirre, Mònica Batet, Joan Benesiu, Núria Cadenes, Melcior Comes, Carlota Gurt , Laia Llobera, Adrià Pujol, Simona Škrabec, Joan Todó, i Montse Mayol (il·lustracions)

Natures cobertabaixaQuè és la natura? Els humans en formem part, però al mateix temps la sentim i la mirem des de fora. Aliena. Estranya. I tanmateix, tan nostra, que és sempre el lloc d’on venim i el lloc on tornem. De natures, bé ho sabem, n’hi ha moltes, tantes com gent que la miri, que la pensi, que la rumiï. De vegades, la natura es barreja amb la infantesa o amb la llengua, que corre lliure com una salvatgina; de vegades, amb alguna cosa indefinible, primigènia. On és el bosc? On comença? On s’acaba? I nosaltres, d’on venim? Però a on som? L’amenacem i ens amenaça. Però, per què ens crida la natura? Per què sentim la necessitat d’anar-hi, de continuar essent-ne part?

A la natura, a vegades, hi tornem perquè la sentim com un repte. A vegades, perquè és la nostra feina, i pels fruits que ens dona i que li arrenquem una generació rere l’altra. I perquè és on, a vegades, trobem la solitud o el nostre encaix en el món. Perquè la natura sovint ens emplena i perquè és tan essencial que ens recorda d'on som i qui som i què som.
Deu escriptors i una il·lustradora s’han preguntat què és per elles i ells la natura. Ho han fet amb la mirada lliure i amb ambició artística. Natures és el fruit d’aquestes onze mirades.

Títol: Natures
Subtítol: 11 relats entre mars, muntanyes, camps i boscos
Autors: Miquel Aguirre, Mònica Batet, Joan Benesiu, Núria Cadenes, Melcior Comes, Carlota Gurt , Laia Llobera, Adrià Pujol, Simona Škrabec, Joan Todó, i Montse Mayol (il·lustracions)

Col·lecció i núm: l’illa Roja de narrativa, 11
Pàgines: 230
Imprès a color
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes. Puntes rodones
Preu: 20 € Compra'l ara
ISBN: 978-84-122240-7-8

Primera edició: agost de 2021

Feu-hi una ullada

Aquí teniu el booktryler

Premsa:

Glòria Aznar al Diari de Tarragona

Lluís Llort al PuntAvui

Carlota Gurt al programa La vida verda a Ràdio4

Eva Vàzquez al PuntAvui