muntanya viva portadaNan Shepherd va voler estar sempre a prop de la natura. A les muntanyes escoceses dels Cairngorms va trobar un món d’una bellesa dinàmica i sorprenent, a voltes d’una duresa extrema. Va viure coneixent i estimant l’entorn: les roques, els vells camins, els llacs, els rius... fent-se amb les poques persones que hi vivien, descobrint els secrets més ben amagats, els animals i les plantes que anava retrobant, mentre s’adaptava al pas de les estacions i del temps: la pluja, l’aigua, el glaç, la boira i els pocs dies de sol i de llum. Amb una prosa detallista i clara, poètica i intensa, va escriure La muntanya viva, una meditació sobre la magnitud esponerosa d’un món tan local que esdevé universal, tan eternament present com la relació dels humans amb la naturalesa salvatge que ens envolta.
Escrita durant la Segona Guerra Mundial, Nan Shepherd va desar La muntanya viva en un calaix, on va romandre fins pocs anys abans de la seva mort. Avui s’han venut més de 50.000 exemplars d’aquesta obra mestra de la natura i del paisatge. Un llibre imprescindible per a tothom que, com ella, tingui la necessitat de viure tot coneixent, convivint, estimant, perdent-se i retrobant-se a les muntanyes del país on vol que passi la seva vida.

«El millor llibre escrit mai sobre la natura i el paisatge a la Gran Bretanya». The Guardian
«Una preciositat de llibre. M’ha canviat la manera de pujar a la muntanya i de gaudir-ne». Aurora Ballester

50.000 exemplars venuts.

Nan Shepherd (1893 East Peterculter-1981 Aberdeen). Novel·lista i poetessa escocesa modernista que va escriure tres novel·les ambientades en comunitats petites del nord d'Escòcia. El paisatge i el clima escocès van jugar un paper molt important en les seves novel·les i van ser el centre temàtic de la seva obra poètica.
Nan Shepherd era una excursionista entusiasta. Les seves novel·les tracten el xoc entre les demandes de la tradició i les exigències de la modernitat. Tant La muntanya viva com la poesia que va escriure expressen el seu amor pel paisatge muntanyenc de les Grampianes.

Títol: La muntanya viva
Autora: Nan Shepherd
Pròlegs: Núria Picas i Robert Macfarlane
Traducció: Aurora Ballester
Títol original: The living mountain
Primera edició: Octubre de 2017
Reedició: desembre 2020
Reedició: octubre 2023
Il·lustració de la coberta: Montse Mayol
Isbn: 978-849450-41-8-1
Pàgines: 226
Preu: 16 € Compra'l ara
Feu-ne un tastet

Núria Picas recomana La muntanya viva a RACC1
Eva Vàzquez al Punt Avui
Recomanació d'Esteve Plantada a Nació digital
Roger Clarà a Núvol
Anna Guitart a Tot el temps del món
Judit Baseiria a la revista Vèrtex
Enric Faura a la revista El muntanyenc
Àlvaro Munyoz a Llegir en cas d'incendi
Article a tastethealtitude