Essències. Cuina i sentiments a taula
Unes fulles de llimoner arrebossades i servides a la taula al bo de l’estiu, com en el cas de la magdalena en A la recerca del temps perdut de Marcel Proust. Amb això, Mariona Quadrada en té prou per obrir les portes del passat i retrobar moments viscuts al voltant d’un plat elaborat a la cuina de casa. Un plat que conté l’essència del paisatge, el pòsit del pas dels dies i de les sensacions i dels sentiments que fan del menjar un plaer compartit.
Els dibuixos d’Adela Blasi, sucosos i acolorits, alguns amb aires orientals, d’altres de natura morta o d’il·lustració naturalista, completen un treball que és una invitació insòlita. Un viatge íntim i personal i, alhora, un viatge gastronòmic cap al coneixement del moment exacte, el com i el quan en què cada producte és a la seva plenitud. Un llibre sobre la cuina, sobre gustos i emocions, un llibre que només es pot escriure després d’una llarga trajectòria vinculada a la cuina.
Fitxa tècnica:
Títol: Essències
Subtítol: Cuina i sentiments a taula
Autores: Mariona Quadrada i Adela Blasi
Col·lecció: QuèViures, 6
Edició il·lustrada i impresa a color enquadernada amb tapa dura
200 x 200 mm
108 pàgines
ISBN: 9788412430615
Primera edició: novembre de 2021
Segona edició: Març 2022
PVP: 18 € Compra'l ara
Llegiu-ne un fragment
Premsa:
Xavier Graset entrevista Mariona Quadrada al Més 324 a partir de 1 h 22'
Glòria Aznar al Diari de Tarragona
Jordi Olària Gras a Tarragona Digital
Cristina Serret al Diari Més Digital Camp de Tarragona
Nani Nolla al seu bloc La cuina violeta
Entrevista a Nova Ràdio de Reus
AL blog de Lena Paüls
Arnau Martínez a Surt de casa
Entrevista a Mariona Quadrada a Ona la Torre
David Figueres Felip a la Revista del Centre de Lectura de Reus
Essències amb Mariona Quadrada i Adela Blasi al programa Punts de vista de TVE
Mònica Socias a Brisafacultura