Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3
Els llegums · L'arròs · La pasta

Històriadela cuina3baixa 1Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest tercer volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes de llegums, d’arròs i de pasta. Marqués no només ens explica com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània. Un dels volums centrals d’aquesta col·lecció
«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews
El segon volum de la Història de la cuina ha merescut el premi Best of the World dels Gourmand World Cookbook Awards

Fitxa tècnica:

Títol: Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3

Subtítol: Els llegums · L'arròs · La pasta

Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Pàgines: 900
PVP: 30 € Comprar
Col·lecció: Història de la cuina
Format: 240 x 170 mm. Enquadernació amb tapa dura
Data d'edició: Octubre de 2020
Isbn: 978-841215-69-8-0
Llegiu-ne un fragment

Premsa

Article a Lo Jornalet

Narcís Comadira al Diari Ara

Toni Massanés a la revista Cuina

A la revista Tornaveu

Laurenc Revèst i Manèl Zabala entrevisten Vicent Marqués a Lo Jornalet

Mònica Socias entrevista Vicent Marqués al Calaix d'Ona La Torre

Entrevista a Ràdio Rosselló

Toni Mollà a Levante

Sal·lus Herrero i Gomar a País Valencià Segle XXI

Óscar Gómez entrevista Vicent Marqués a De Cuina

Manel Zabala a Núvol

Lluís Marmi, de la Tradillibreria, al programa Mans

Si et vols subscriure a la col·lecció, aquí tens la butlleta per fer-ho. 

També et pot interessar el Volum 1 dedicat a: Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes

I el Volum 2 dedicat a: Les olles · Les verdures

 L'edició d'aquest llibre ha rebut una subvenció de la Generalitat de Catalunya logo generalitat de Catalunya