9788494748486 04 nHistòria de la cuina catalana i occitana.
Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes

Vicent Marqués

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina.
En aquest volum ens ofereix 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes que ens expliquen, no només com els hem de cuinar, sinó el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i dels Països Occitans.

Colman Andrews: "Aquest és un llibre molt important i el començament d'una sèrie molt important. This is a very important book and the beginning of a very important series. (I hope it will one day be available in English or at least Spanish.)"

"Això és una obra d'art", Ferran Adrià a la presentació del llibre a Barcelona.
Jaume Subirós, "la Bíblia de la cuina" a la presentació al Motel Empordà, Figueres.

Fitxa tècnica:
Títol: Història de la cuina catalana i occitana.
Subtítol:
Les salses · Els aperitius · Les ensalades · Les sopes
Autor: Vicent Marqués
Il·lustracions: Montse Mayol
Isbn: 9788494748486
Pàgines: 918
Enquadernació amb tapa dura
PVP: 39 € Comprar
Edició: 15 d'octubre de 2018
Feu-ne un tast.
Si vols rebre més informació d'aquest llibre o d'aquesta col·lecció, ens pots escriure des Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Premsa:
Al Rebost de la Revista Cuines
Manuel Cuyàs al Punt avui
Sal·lus Herrero i Gomar al Levante
Xavier Graset entrevista Vicent Marqués al Més324
Vicent Marqués al Submarí de Ràdio Terrassa
Història de la cuina a La Vanguardia
Conversa amb Vicent Marqués al COAC
Sal·lus Herrero a País Valencià segle XXI
Joan Garí al Diari La Veu
Vicent Marqués a Tiramilles a la Cope

Vicent Marqués
DSC 0061

Vicent Marqués i Carbonell va néixer el 1950 en una alqueria de l’horta de València, al davant d’una séquia d’aigües netes i remoroses que regaven una terra que podríem qualificar d’ubèrrima, plantada amb tota mena d’hortalisses, unes verdures que, aleshores, encara es conreaven sense gaires productes químics. En Marqués no pogué anar a la universitat i va treballar en diversos oficis, inclòs el de pagès, fins que es va convertir en cuiner, professió a la que es va dedicar fins a la seva jubilació. Però també li agradava escriure i es dedicava a fer narrativa i llibres de cuina, concretament d’història de la cuina catalana i occitana. Fa quaranta anys que va començar una recerca de dades per tal de fer una història de la cuina catalana i occitana que serà, si mai l’arriba a acabar, bastant gruixuda. El 1990 va rebre el premi Ciutat de València amb la novel·la Nit de Foc, i el 2006 va publicar-ne una altra: Un quilo de coca. També ha publicat una quinzena de llibres de cuina i ha col·laborat en El Temps i l’Avui, entre altres publicacions. Escriu de manera habitual en el Jornalet.

Programa complet de l'obra. Volums en preparació:

Volum 2     
Les olles
Les verdures

Volum 3  
Els llegums
Els arrossos
La pasta

Volum 4    
El peix
El bacallà

Volum 5     
El marisc
Els cefalòpodes
La carn
Els menuts

Volum 6    
Pèl i ploma
Els guisats

Volum 7   
El fetge gras
Bunyols i mandonguilles
Caragols i granotes
Ous i truites
Els bolets
Pa i companatge

Volum 8  
Les coques
Les coques dolces
Els pastissos

Volum 9   
Les postres
Els confits

Volum 10  
El rebost
Els embotits
Els formatges
Orxates i gelats
Els vins
Els licorsLes galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir un millor servei. Si acceptes és que hi estàs d'acord. Més informacióaccepto