Mirades sobre el Procés. Del tauler català a la cruïlla basca, de Ramón Zallo i Txema García
Traducció d'Anna-Maria Corredor i Judit Pujadó


cobertaMiradesbaixaVivim temps històrics excepcionals. En els darrers mesos a Catalunya s’ha iniciat un procés que reivindica el dret d’autodeterminació que es va exercir l’1 d’octubre passat i que va comportar la intervenció violenta de la policia espanyola i de tots els aparells de l’Estat. El 27 d’octubre hi va haver una proclamació efímera de la República catalana i, encara en aquests moments, una part d’aquell govern és a l’exili i l’altra, a la presó. Ramón Zallo i Txema García han volgut contribuir al debat i a l’anàlisi del que ha passat i de quins poden ser els camins que s’obren en aquest futur immediat. I ho han fet entrevistant en profunditat i donant veu a disset personalitats de criteri reconegut i d’espectre ideològic ampli, tant de Catalunya, com del País Basc i de l’Estat espanyol, amb la intenció d’extreure lliçons de futur, tant dels encerts com dels errors, d’un Procés que encara és viu i que continua endavant.
Entrevistes a Germà Bel, Garbiñe Biurrun, Salvador Cardús, Vicenç Fisas, David Fernàndez, Teresa Forcades, Juan José Ibarretxe, Daniel Innerarity, Adolfo Txiki Muñoz, Arnaldo Otegi, Javier Pérez Royo, María Eugenia Rodríguez Palop, Jordi Sànchez, Joan Subirats, Mònica Terribas, Joan Manuel Tresserras i Mikel Zurbano. Amb la col·laboració de Carles Puigdemont.

Fitxa tècnica:
Títol: Mirades sobre el Procés.
Subtítol: Del tauler català a la cruïlla basca.
Autors: Ramón Zallo i Txema García
Traducció: Anna-Maria Corredor i Judit Pujadó
Títol original: Miradas en torno al Proceso. Del tablero catalán a la encrucijada basca. Txertoa 2018.
Il·lustració de la coberta: Montse Mayol
Col·lecció: Busca-raons, 5
Data d'edició: setembre de 2018
356 pàgines
Mides: 210 x 150 mm
ISBN: 978-849474-84-6-2
PVP: 21,90 € Compra'l ara
Feu-ne un tastet

Ramon1Ramón Zallo Elgezabal (Gernika, 1948). És catedràtic en Comunicació Audiovisual a la Universitat del País Basc, especialitzat en matèries d’estructures, economia i polítiques culturals i comunicatives, així com en cultura basca. És autor de nombroses publicacions. És analista polític i membre actiu de la societat civil. Va exercir com a assessor de cultura en els governs d’Ibarretxe, etapa en què també va donar suport als projectes nonats de Nou Estatut Politic d’Euskadi i de la Llei de Consulta del 2008.


Txema2Txema García Paredes (Barakaldo, 1952). Llicenciat en Ciències de la Informació per la UPV-EHU (1984). Ha estat vint-i-dos anys periodista als diaris Egin i Gara. És autor de nombrosos reportatges i entrevistes en l’àmbit de la política, la cultura, la societat i la investigació periodística. És autor del llibre El Salvador: de la lucha armada a la negociación. La huella vasca (Editorial Txalaparta, 1993). Dinamitzador cultural. Coordinador de la plataforma Kulturklik que depèn del Departament de Cultura del Govern Basc del 2009 al 2017.

Enregistrament amb mòbil de la presentació del llibre a la Setmana del llibre en català l'11 de setembre del 2018 amb Arnaldo Otegi, David Fernàndez, Ramón Zallo i Txema García.
El lehendakari presenta el llibre a Banyoles
Enregistrament de la presentació a Banyoles el 22 de febrer de 2019 amb ANC i el lehendakari Ibarretxe