Juli Capilla

Juli Capilla (València, 1970) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Escriptor, editor, professor i promotor cultural, ha desenvolupat una àmplia trajectòria en l’àmbit del periodisme cultural, com a redactor i coordinador del setmanari El Temps, corresponsal de ComRàdio al País Valencià, director de les revistes literàries Caràcters i Espai del Llibre i col·laborador de premsa a La Veu dels Llibres, L’Espill, Levante-emv, Mètode, El Punt Avui, etc. Actualment, combina la docència amb les tasques d’editor a Lletra Impresa Edicions i de codirector de la revista literària L’Aiguadolç.
Ha estat guardonat amb una trentena de premis en tots els gèneres. Cal destacar-ne el Premi d’Assaig Ciutat d’Alzira, per Ars libri. L’aventura del llibre i la paraula; el Miquel Àngel Riera de poesia Ciutat de Manacor, per La casa buida, o el Benvingut Oliver de novel·la Ciutat de Catarroja per l’obra L’home de Melbourne. Una selecció dels seus poemes va ser traduïda a l’anglès per Jordi Salavert i publicada a la revista australiana Transnational Literature. En castellà, va ser inclòs al recull La necesidad y la esperanza. Poesía actual en lengua catalana.
També és autor de llibres d’assaig, de divulgació i de literatura infantil i juvenil, com és el cas del recull Antologia poètica de Vicent Andrés Estellés, de l’edició del XIVè volum de la Correspondència Joan Fuster, dedicat a la generació valenciana dels seixanta, o d’Un tren de llegenda: el Xitxarra, Dinosaures a les Illes Columbretes i El Tio de la Porra. Com a traductor, cal destacar la publicació de Bruc en flor, de la poeta portuguesa Florbela Espanca. És autor d'Arrelats. Famílies valencianes amb història.